Príprava Yerba Maté

Základné spôsoby prípravy yerba maté

V súčasnosti existuje veľa spôsobov, ako pripraviť yerba maté. Yerba maté môžete pripraviť tradičným spôsobom pomocou kalabasy, bombilly a yerba maté alebo pomocou french pressu, čajových vreciek alebo čajovej sieťky. Ktorá voľba vám viac vyhovuje je na vás, ale odporúčame aspoň raz vyskúšať každú z nich a nájsť si svoju obľúbenú.

Príprava yerba maté pomocou tradičného spôsobu

  1. Zoberte kalabasu a naplňte ju od ¼ do ¾ (podľa sily nálevu) listami yerba maté. Pokiaľ hľadáte kvalitné kalabasy, tak neváhajte a vyberte si tu.
  2. Zakryte celý vrch kalabasy a 2-3x poriadne zatraste, aby sa prach dostal na dno. Prach by mohol upchať vašu bombillu.
  3. Kalabasu nahnite do 45° uhľa tak, aby listy yerba maté boli na jednej strane od dna kalabasy až po jej hrdlo.
  4. Nalejte na listy yerba maté malé množstvo studenej vody, aby ste ochránili živiny pred horkou vodou, ktorú budete nalievať a nechajte 10 minút odstáť.
  5. Vložte bombillu a položte ju cez yerba maté.
  6. Nalejte horkú vodu o teplote 70-80°C až po okraj a nechajte 2 minúty odstáť.
  7. Nálev opakujte a dopĺňajte 5-6x v závislosti od chuti vášho yerba maté.

Príprava yerba maté pomocou french pressu

  1. Naplňte váš french press približne tromi lyžicami yerba maté.
  2. Pridajte studenú vodu, aby zaliala všetky listy yerba maté.
  3. Približne za 10 minút pridajte vodu o teplote 70-80°C.
  4. Nechajte 2 minúty odstáť.
  5. Zatlačte french press a užívajte si vášho yerba maté.

Ponuku french pressov nájde tu.